Takım Adı : TETRA HÜRKUŞ İHA
SORU 1.) Takımınızından kısaca bahseder misiniz?
Takımımız Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi TETRA ELEKTROMOBİL topluluğu öğrencilerinden oluşmaktadır. Dolayısıyla ekibimiz bünyesinde bir çok mühendislikten öğrenci bulunmaktadır. Ekibin adı Adı Türk Pilot ve Mühendis Vecihi Hürkuş‘tan esinlenerek verilmiştir.
SORU 2.) Projenizden ve yapılış aşamalarından kısaca bahseder misiniz?
Sabit kanat insansız hava aracı sistemleri kategorisinde yarışacak olan aracımızın ilk tasarımları ve analizleri tamamlanmış durumdadır. Sonrasında gerekli koşullar ve imkanlar sağlandığı takdirde aracın imalat ve raporlanma süreci başlayacaktır.
SORU 3.) Bu projeyi geliştirmenizin en büyük sebebi nedir?
Teknofest 2021 de Karada aldığımız elektrikli aracımızın başarılarından sonra ekip olarak hava araçlarında da derece yapmaya kararlıyız. Bu vatana genç mühendis adayları olarak katma değer üretmek için can atmaktayız.
SORU 4.) Projenizi oluştururken nereden ilham aldınız?
Ekibimizin adı anlaşılacağı üzere Türk Pilot ve Mühendis Vecihi Hürkuş‘tan esinlenerek verilmiştir.
SORU 5.) Projenizi farklı kılan özelliklerden kısaca bahseder misiniz?
Sabit kanat insansız hava aracı sistemimizde alışılagelmiş hazır kartlar ve donanımsal malzemelerin dışında doğrudan yerliliğe önem vermekteyiz. Bir çok kart ve ürünü kendimiz yerli olarak üretmeyi planlamaktayız. Teknofest’21 şartnamesinde de bu sene anlaşılacağı gibi yerlilik ekstra bir önem taşımaktadır.
SORU 6.) Projenizi gerçekleştirirken teknik anlamda sıkıntılar yaşandı mı? Yaşandıysa bu sıkıntılar nelerdi?
Tabiki teknik sorunlar ve aksaklıklar yaşandı. Deyimi yerindeyse evdeki hesap çarşıya uymadı dolayısı ile analizler ve malzemelerin seçimi sonrasında tasarım üzerinde de ufak çaplı değişiklikler yapıldı ve sorunlar giderildi.
SORU 7.) Projenizi gerçekleştirirken sponsora ihtiyaç duydunuz mu?
İmalat sürecine geçmemiz konusunda önümüzde bulunan tek köprü bu olsagerek. Sponsorlarımızdan gelecek destekler sayesinde hem aracımızla uluslararası platformlarda boy gösterip kendimizi geliştirecek hem de sponsorlarımızın adını en iyi şekilde temsil edeceğiz.
SORU 8.) Sponsor bulurken yaşadığınız problemler nelerdi?
Potansiyel sponsor olacak şirketlerin öğrenciler ile anlaşmaya sıcak bakmaması ve yeteri kadar güvenin sağlanmaması ciddi anlamda problem yaratıyordu. Tabiki kimse kimsenin içini ve neler yapabileceğini bilemez fakat doğru anlaşmalar ve sözleşmeler çerçevesinde bu doğru ortamın sağlanması bu sorunları da ortadan kaldıracaktır. Şu an içinde bulunduğumuz koşullar gibi.
SORU 9.) Genel anlamda sponsorlarınızdan beklentiniz neler oluyor?
Beklentilerimiz ekip olarak kesinlikle kendi maddi çıkarımızı gözetmeksizin, “ekibin ihtiyaç duyduğu” ekipmanların ve malzemelerin alınması ardından üretime geçilmesidir. İleri ki süreçte ise aldığımız desteklerin hakkını vermek, sponsorlarımızı uluslararası platformlarda temsil etmek bizim ekip olarak borcumuzdur.
SORU 10.) İleriye baktığınızda kendinizi ve projenizi nerede görüyorsunuz?
Hem havada hem karada ekip olarak güzel başarılara imza atmak, daha önce de deneyimlediğimiz üzere ekip üyelerimizi ve ekibimizi Türkiye Cumhuriyeti’ne katma değer sağlama noktasında iyi yerlere ulaştıracaktır. Adımızı duyurmamızda, bu vatanda yetişen genç mühendislerin ayak sesini duyurmaya, durmadan devam edeceğiz.
SORU 11.) Yaşadığınız tecrübelerden yola çıkarak bu işe ilk defa adım atmak isteyen arkadaşlarımıza tavsiyeniz ne olurdu?
Çalışmak, çalışmak, çalışmak. Büyük başarılar asla tesadüf değildir.
<< TETRA HÜRKUŞ >>
Diğer TEKNOFEST takımları ve yarışma kategorileri için tıklayınız.
TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları için tıklayınız.